Over ons en wat we doen

Buiten Bereik is één van de oudste theatersportverenigingen in Nijmegen. Sinds 1994 verblijden wij uiteenlopende soorten publiek met improvisatietheater, theatersport en workshops. Dit doen we met een leuke en enthousiaste groep van studenten en werkenden. Een paar keer per jaar treden we op in Theaterzaal C van de Radboud universiteit in het mooie Nijmegen, maar ook spelen we graag bij andere theatersportverenigingen om samen een mooie voorstelling neer te zetten. Daarnaast zijn we te boeken voor verschillende gelegenheden, zoals verjaardagsfeestjes, bruiloften en bedrijfsuitjes (voor meer info, klik hier).

Een theatersportvereniging, wat houdt dat precies in? Bij theatersport wordt elke scène geïmproviseerd aan de hand van suggesties uit het publiek. Een scène wordt gespeeld in de vorm van een game met zijn eigen opbouw en regels waar de spelers zich aan moeten houden. Neem bijvoorbeeld de game genaamd “de dierenwinkel”, onder andere bekend van de televisiehit “De Lama’s”. De klant is niet tevreden over zijn eerdere aankoop en komt het bijzondere dier terugbrengen bij de verkoper. De klant weet echter niet wat er mis is met zijn gekochte beestje. De verkoper daarentegen is wel perfect op de hoogte van alle details, die door het publiek zijn ingegeven. Door gebruik te maken van improvisatiespel probeert de klant te raden wat er mis is met het dier, waarbij het publiek als hint mag juichen en joelen wanneer de klant dichter bij de oplossing komt.
Dit is maar een voorbeeld van de vele games die bij theatersport worden gespeeld. De combinatie van de vele verschillende games, variërende suggesties uit het publiek en natuurlijk het improvisatietalent van de theatersporters zorgt ervoor dat elk optreden weer uniek, verrassend en dynamisch is!

Als vereniging komen we één keer per week samen om te trainen. Dit doen we in ’t Oude Weeshuis, in de Nijmeegse Benedenstad. Ben je benieuwd naar de vereniging en lijkt het je leuk een keer mee te trainen? Klik dan hier voor meer informatie!