Zomervakantie

Het seizoen zit er voor Buiten Bereik weer op, tijd voor de zomervakantie! Lijkt het je leuk om volgend seizoen ook theatersport bij Buiten Bereik te doen? Aan het begin van komend collegejaar zullen we weer audities houden om enthousiaste nieuwe leden te werven! We weten nu nog niet precies op welke data de auditie zal zijn, dus houd vooral de site en Facebook in de gaten voor verdere aankondigingen. Tot die tijd kan je het wedstrijdverslag van Lucky TV terug lezen van onze laatste voorstelling die 9 juni plaatsvond: Buiten Bereik Draait Door.

Werken bij de NOS

Op vrijdag 9 juni gingen we naar een theatersportwedstrijd van Buiten Bereik. Het was in de Thiemeloods. Op de stoelen lagen bloemen waar we mee mochten gooien, maar dat wisten we nog niet. Omdat het thema Buiten Bereik Draait Door was noemde de jongen die Mathijs speelde heel vlug alle namen van de spelers. En we deden met z’n allen Halina Reijn na. Dat was lachen.
Het gastteam was Parnassos uit Utrecht en zij begonnen met de eerste date van Elkie en Joey. Bij Buiten Bereik werd iemand vermoord (oooooooo). Gelukkig was er een overtuigende Limburgse rechercheur die vakkundig op onderzoek ging en bij de schoenenwinkel zat iedereen zonder schoenen omdat ze die in het decor gooiden. Natuurlijk werd er ook een draaideur gespeeld, dat was wel logisch omdat het BBDD was. Parnassos had speciaal daarvoor een “heel doer” hologram meegenomen. Ondertussen zat de sfeer er helemaal in. Veel mensen moesten lachen. Ook riepen ze allemaal suggesties. Die gingen de spelers dan uitbeelden. De pianist speelde de hele tijd leuke achtergrondliedjes. Hij speelde ook een keertje helemaal alleen een liedje. Toen werd het tijd voor de pauze met biologisch bier. Je mocht ook naar buiten want ze riepen gewoon wanneer het weer begon.
Toen was er een persconferentie van Separatistisch Gelderland, want dat riep de vriend van Jelte. Maar de antwoorden stonden op kaartjes en de rest bedachten ze er zelf bij. Het was heel grappig want toen de mevrouw van de privé een persoonlijke vraag stelde, stond er op het kaartje dat dat een te persoonlijke vraag was. Dat was natuurlijk toeval en daarom vond iedereen het ook leuk en moesten we weer allemaal lachen. Bij “The Morning After” wist Harm van BB niet dat ie Harry Potter was en Mariëlle van BB wist niet dat ze IenieMienie was. Maar ze hadden het wel al met elkaar gedaan. Buiten Bereik deed ook het “WereldVisie Songfestival” Vooral de russische inzending deed veel stof opwaaien. Dat is een woordgrap want op het podium lag een vies kleed waar heel veel stof in zat wat ging dwarrelen toen ze er op z’n Russisch op gingen dansen. De pianist kreeg ook nog heel kort de tijd voor muziek, dat was ook net als in het echt. Ook Parnassos speelde nog leuke scenes. Zo deden ze een split screen waarbij ze elkaars zinnen overnamen. Ook gingen ze een Fiat 500 kopen maar toen Marley zei dat ie 1100 kostte en geen 500 kon Jade hem niet betalen. Maar toen riep de tafelheer dat ze iets bedacht had en kwam het nog goed en gingen ze ook nog zingen.
Het was een kostelijke avond. Toen we terug waren in Hilversum mochten we de reportage laten zien op de redactie en kregen we een compliment van Peer Ulijn.

Ook werken bij de NOS? schrijf een mail aan NOStiepredactie@hilversum.nl